Kemperių nuoma – kaip išsirinkti kemperį nuomai

pagal | 20 birželio, 2024
Kemperių nuoma – kaip išsirinkti kemperį nuomai

Kelionės kemperiu – visame pasaulyje populiarus keliavimo būdas vis didesnio populiarumo susilaukia ir Lietuvoje. Tai – puiki galimybė apkeliauti tiek Lietuvą, tiek Europą ir tolimesnius kraštus. Kemperį kelionėms galite įsigyti savo arba išsinuomoti. Tai ypač aktualu tiems, kurie keliones kemperiu bandys pirmą kartą. Ir dar nėra tikri ar toks keliavimo būdas jiems patiks. Labai svarbu išsirinkti išties kokybišką variantą tam, kad kelionė būtų tikrai patogi, komfortabili ir be trukdžių. Tad į ką atkreipti dėmesį, renkantis kemperį nuomai ar pirkimui?

Kur planuojate keliauti – Lietuvoje ar už jos ribų?

Jeigu kemperiu planuojate apkeliauti Lietuvą, nuvažiuoti sąlyginai nedidelius atstumus, itin didelio kemperio rinktis neverta. Galite pasvarstyti net ir apie prikabinamo karavano nuomą, kurį galite nuvykę į pasirinktą miestą atkabinti ir palikti kempingo aikštelėje, o miesto apžiūrą atlikti važiuojant savo lengvuoju automobiliu. Į karavaną grįžti tik poilsiui ir pasistiprinimui.

Jeigu esate numatą keliones po Europą, tam geriau tiktų didelis kemperis, kuriame ir daugiau vietos laikyti asmeninius daiktus, sutalpinti dviračius. Dideliuose kemperiuose rasite ir daugiau patogumų – atskirą dušą su tualetu, erdvesnė virtuvės dalį maisto ruošimui. Galiausiai – daugiau erdvės sau. Ilgose kelionėse neretai prireikia tiesiog ramaus kampelio pailsėti.

Keleivių skaičius

Tai – vienas iš svarbesnių faktorių. Pagal keliaujančių žmonių kiekį, pasirenkamas ir kemperio dydis. Jei keliaujate vienas ar poroje, pakanka ir visai nedidelio kemperio ar karavano. Tačiau jei kartu keliauja šeima ar draugų kompanija, reikės erdvesnio varianto, su daugiau sėdimų ir miegamų vietų. Bei erdve susidėti daiktams, kurių, keliaujant didesnėje kompanijoje, natūraliai bus daugiau.

Kemperio pagaminimo metai

Kad ir kaip egzotiškai skambėtų pirkimas dėvėto, daug kelionių mačiusio ir šia dvasia persismelkusio, kemperio nuoma ar pirkimas, visgi kelionėms, ypatingai ilgoms, verčiau rinktis kuo naujesnį. Pirmiausia, tai suteiks jums daugiau saugumo ir komforto. Tiek pradedant važiuokle ir vairavimo, manevravimo patogumu ir kokybe, tiek ir gyvenimo bei poilsio jame. Naujas kemperis nekels rizikos sugesti viduryje kelionės kaip tai gali nutikti su dėvėtu kemperiu.

Nuomojantis senesni gaminimo metai gali reikšti ir daugiau nukeliautų kilometrų, nusidėvėjusią važiuoklę ar kemperio vidų.

Tuo pačiu – kuo naujesnis modelis, tuo modernesnę ir tobulesnę įrangą rasite jame.

Kaina

Žinoma, pirmiausia reikia įsivertinti savo galimybes. Tačiau šioje vietoje taupyti nereiktų. Įsivertinat, kad kemperis – tai ir transporto priemonė, ir gyvenamoji vieta, reiktų orientuotis į jo kokybę ir komfortą, kurį jis gali suteikti. Ieškant pigaus varianto, turėtumėte nusiteikti, jog mažesnė kaina gali reikšti ir pigesnę įrangą viduje, kuri greičiau nusidėvi.

Tuo pačiu – prastesnį važiavimo ir vairavimo komfortą, prastą garso ir šilumos izoliaciją, pašalinius garsus važiuojant ir kitus nemalonius dalykus, kurie gali apkartinti kelionę ir atostogas.

Papildomos paslaugos ir įranga

Nuomodamiesi kemperį, atkreipkite dėmesį ir į papildomas teikiamas paslaugas bei kemperio įrangą. Labai svarbus elementas – signalizacija. Tiek reaguojanti į gaisrą, tiek į įsilaužimą. Taip galėsite jaustis gerokai saugesni miego metu. Ypač, jei poilsiui nuspręsite pasirinkti nuošalesnę vietą, ne mokamą kempingą. Garsinis signalas įspės apie bandymus atidaryti bagažinės ar kemperio duris, jums ilsintis ar nutolus nuo kemperio. Tokiu būdu galėsite operatyviai sureaguoti ir apsaugoti savo turtą.

Renkantis kempreį nuomai ar pirkimui, taip pat atkreipkite dėmesį į gamintojo bei nuomotojo reputaciją. Į tai, ar įmonė teikia garantinį aptarnavimą, ar turi gerus atsiliepimus ir bus lengva sklandžiai bendradarbiauti, norint įsigyti ar išsinuomoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *