Kaljano tabako rūšys ir paruošimas
Kaljano paruošimas

Šiais laikais kaljanas yra tarsi neatsiejama savaitgalio pramoga įvairaus amžiaus bei tipų žmonėms. Vieni kaljaną naudoja ramiems penktadienio vakarams prie pokalbių su draugais, kiti vakarėliams, dalis pasirenka kaljano barus ar kaljano nuoma namuose romantiškiems vakarams su mylimaisiais, dar kiti – atsipalaidavimui bei streso mažinimui po sunkios darbo savaitės. Kaljano skonių yra labai daug. Tiek saldžių, tiek gaivių, tiek specifinių, tam tikro ingridiento, skonių.
Kaljano tabakas skirtomas į dvi rūšis: šviesus ir tamsus. Labiausiai vartojamas – šviesusis. Jis yra su mažiau nikotino bei lengviau įkvėpiamas.
Kaljano paruošimas
Kaljano paruošimas yra labai svarbus norint mėgautis skoniu ir rūkymo patirtimi. Norint teisingai paruošti kaljaną, reikia atlikti keletą pagrindinių veiksmų:
- Kolbą pripildome vandeniu, pienu ar kitais gėrimais.
- Stiebą užsukame ant kolbos. Lėkstę uždedame ant stiebo ir su tarpine ją pritvirtiname.
- Ant tarpinės uždedame taurelę ir pripildome ją pasirinktu tabaku (Jei ruošiate maišyti keletą skirtingų tabako skonių – darykite tai prieš dedant į taurelę).
- Ant taurelės uždedame kaitinimo kamerą.
- Įjungiame angliukų kaitinimo kaitlentę, uždedame du angliukus ir laukiame kol jie užkais. (Angliukus kaitiname kol pilnai parausta/apdega visos jo pusės, kitaip kitą dieną jausite galvos skausmą).
- Uždedame kaitinimo kamerą ant taurelės. Naudojant žnyples atsargiai paimame įkaitusius angliukus ir įdedame juos į kaitinimo kamerą.
- Uždedame kaitinimo kameros dangtelį ir jį uždarome. Palaikome uždarytą 4 min. Tuomet jį atidarome (kad būtų atviri orui pralaidūs tarpeliai). *Jei patraukus dūmų nėra daug – galite palaikyti dar 1 – 2 min. Palaikius uždarytą per ilgai – gali sudegti tabakas.
- Prieš pirmąjį dūmų traukimą prapučiame keletą kartų (Prapučiame nestipriai, nes kitaip pateks vanduo iš kolbos ir užgesins angliukus).
- Galite mėgautis savo profesionaliai paruoštu kaljanu!
*Rūkymo eigoje rekomenduojama kartais prapūsti kaljaną
*Angliukus rekomenduojama keisti kas 20 minučių. Jei norite taupyti angliukus, po 20min. šiek tiek uždarykite kaitinimo kameros oro padavimą ir taip leisite angliukams išlaikyti likusią šilumą ilgiau.
*Norint rūkyti kaljaną antrąjį kartą – rekomenduojama visą kaljaną išplauti ir kartoti paruošimo eigą.
*Viską išplovus BŪTINA išdžiovinti: taurelę, kaitinimo kamerą, kaitinimo kameros dangtelį.
Naujausi straipsniai
Naujausi straipsniai
- Vas 5, 2023 Sportas kasdien – būtinybė ar nereikalingas darbas?
- Sau 14, 2023 Kaip išsirinkti tobulą dildo pagal savo poreikius
- Sau 6, 2023 Papuošalų tendencijos moterims
- Gru 16, 2022 Pjūklų dalys: kur ir kaip jas įsigyti?
- Gru 12, 2022 Nuostabios natūralaus kailio dovanų idėjos šventų Kalėdų proga artimiesiems
- Lap 14, 2022 Kaip pasirinkti regioną ir viešbutį Turkijoje?
- Lap 12, 2022 Kodėl svarbu taisyklingai rašyti?
- Spl 26, 2022 Kokie sprendimai galimi gyvulių laikymui?
- Spl 18, 2022 Vandens minkštinimo filtrai ir žiemos sezonas
- Spl 16, 2022 Juvelyriniai papuošalai – puiki dovana mylimam žmogui arba sau
- Spl 11, 2022 Nuotrauka ant drobės – unikali vestuvinė dovana
- Spl 10, 2022 Kaip užsitikrinti, kad namuose visada būtų gaivus kvapas?
- Rgs 29, 2022 Kieto kuro katilų kainos
- Rgs 29, 2022 Oras oras šilumos siurblys: kaip išsirinkti?
- Rgs 27, 2022 Kas gali atlikti pastatų energinio naudingumo sertifikavimą?