Šviežias sviestas - visą žiemą

Šviežias sviestas - visą žiemą

Sūriai ir sviestas dažniausiai valgomi švieži, nors neilgai laikyti šaldytuve ir nepraranda vertingų vitaminų bei skonio. Tačiau juos galima laikyti ir šaldiklyje - visuomet turėsite atsargų patiekalams ruošti. Kaip šaldyti šiuos maisto produktus, aprašome žemiau pateiktame tekste.

Prieskoniniam sviestui paruošti reikia 250 g natūralaus sviesto. Iš minkšto, su prieskoniais ištrinto sviesto suformuoti volelį, dėti ant pergamentinio popieriaus, išlyginti, apvynioti popieriumi, supjaustyti porcijomis ir užšaldyti. Tokį sviestą šaldiklyje galima laikyti apie 5 mėnesius, o vasarą paruošto sviesto, kuris turi daugiau vitaminų, galima laikyti net 8 mėnesius. Iš vakaro iš šaldiklio išimtas sviestas, iš ryto bus kaip ką tik paruoštas.

Pjaustytą fermentinį sūrį šaldytuve galima laikyti 2 savaites, kietesnes sūrių rūšis - savaite ilgiau. Juos reikia apsaugoti, kad neperdžiūtų (patariama įvynioti į drėgną marlę ar į pergamentinį popierių). Lydytus sūrius pakuotėse galima saugoti 3 mėnesius ar net ilgiau (atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką). Šaldiklyje galima užšaldyti minkštus sūrius, bet jie turi būti visiškai prinokę. Užsaldžius galima laikyti apie 7 mėnesius. Kambario temperatūroje sūris atšils per 3 valandas. Atšilusį sūrį reikia laikyti sūrių ar daržovių šaldytuvo skyriuje, patariama suvalgyti per 2 dienas. Nors produktų užšaldymas išsprendžia nemažai laikymo problemų, tačiau tuo nereikėtų piktnaudžiauti. Be to, visada patartina pažymėti produktų užšaldymo datą.

Komentarai

Įrašų nėra

Palikti komentarą