Straipsnių katalogas

Straipsnių talpinimas E-nuoroda.lt portale labai paprastas ir greitas. Jeigu turite unikalų straipsnį, tereikia užpildyti straipsnio formą arba atsiųsti el. paštu. Tai Jums visiškai nieko nekainuoja. Žinoma, straipsnis svetainėje yra publikuojamas tik tada, kai patvirtinamas svetainės administratorių. Jei laikysitės visų straipsnių talpinimo taisyklių, tuomet straipsnis šiame portale atsiras per kelias valandas.

Šviežias sviestas - visą žiemą

Šviežias sviestas - visą žiemą

Sūriai ir sviestas dažniausiai valgomi švieži, nors neilgai laikyti šaldytuve ir nepraranda vertingų vitaminų bei skonio. Tačiau juos galima laikyti ir šaldiklyje - visuomet turėsite atsargų patiekalams ruošti. Kaip šaldyti šiuos maisto produktus, aprašome žemiau pateiktame tekste.

Prieskoniniam sviestui paruošti reikia 250 g natūralaus sviesto. Iš minkšto, su prieskoniais ištrinto sviesto suformuoti volelį, dėti ant pergamentinio popieriaus, išlyginti, apvynioti popieriumi, supjaustyti porcijomis ir užšaldyti. Tokį sviestą šaldiklyje galima laikyti apie 5 mėnesius, o vasarą paruošto sviesto, kuris turi daugiau vitaminų, galima laikyti net 8 mėnesius. Iš vakaro iš šaldiklio išimtas sviestas, iš ryto bus kaip ką tik paruoštas.

Pjaustytą fermentinį sūrį šaldytuve galima laikyti 2 savaites, kietesnes sūrių rūšis - savaite ilgiau. Juos reikia apsaugoti, kad neperdžiūtų (patariama įvynioti į drėgną marlę ar į pergamentinį popierių). Lydytus sūrius pakuotėse galima saugoti 3 mėnesius ar net ilgiau (atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką). Šaldiklyje galima užšaldyti minkštus sūrius, bet jie turi būti visiškai prinokę. Užsaldžius galima laikyti apie 7 mėnesius. Kambario temperatūroje sūris atšils per 3 valandas. Atšilusį sūrį reikia laikyti sūrių ar daržovių šaldytuvo skyriuje, patariama suvalgyti per 2 dienas. Nors produktų užšaldymas išsprendžia nemažai laikymo problemų, tačiau tuo nereikėtų piktnaudžiauti. Be to, visada patartina pažymėti produktų užšaldymo datą.

Komentarai

Įrašų nėra

Palikti komentarą