Kokias keptuves rinktis ant griliaus?

pagal | 9 birželio, 2024

Kepimas ant grotelių tikrai yra vienas geriausių užsiėmimų, kurį galite praleisti su šeima ir draugais. Galite pasirinkti puikią veiklą lauke ir kepti vištieną ar kepsnį arba praleisti prabangią vakarienę su savo artimaisiais namuose. Bet kokiu atveju, kepimas ant grotelių nebūtų malonus, jei naudojate prastesnės kokybės arba neatitinkančią geriausios keptuvės standartų. Taigi, jei perkate keptuvę ant grotelių ar puikų kepsninės priedą, štai į ką turėtumėte atkreipti dėmesį:

Rankena. Kuo ilgesnė rankena, tuo mažiau karšta, nors ilgesnė rankena taip pat padidina sunkios keptuvės (pvz., ketaus) svorį ir apimtį. „Pagalbinė rankena“, paprastai kilpa arba skirtukas, esantis priešais ilgą rankeną, gali padėti pakelti sunkias keptuves.

Korpusas. Ketus yra ideali medžiaga grilio keptuvėms – ji puikiai išlaiko šilumą esant aukštai temperatūrai. Iš nerūdijančio plieno arba anoduoto aliuminio galima sukurti lengvesnę keptuvę, kuri gerai įkaista, bet ne taip gerai išlaiko karštą temperatūrą. Grilio keptuvės gali būti kvadratinės arba apvalios arba stačiakampės formos, kurios telpa ant dviejų degiklių.

Virimo paviršius. Ketaus keptuvės bus iš anksto padengtos emaliu, tačiau emalio danga paprastai yra lengviau valoma. Jei renkatės nerūdijantį plieną, atminkite, kad nepadengtas nerūdijančio plieno grilio keptuves sunku valyti, nes aliejus dažnai apdegina keptuvę grioveliuose. Visais atvejais rinkitės gerai nuvalomą ir nepridegančią dangą.Išorė. Daugelio ketaus keptuvių išorė yra emaliuota, todėl jas lengva valyti, o jūsų virtuvei suteikiamos nuostabios spalvos.

Apvalus ar kvadratinis? Nors dabar standartinės keptuvės yra apvalios, pastebėjome, kad rinkoje yra nemažai ir kvadratinių keptuvių pasirinkimo. Kadangi ant grotelių keptas maistas turi būti kepamas viename sluoksnyje (skirtingai nei, tarkime, kepimo maišant), kvadratinė forma yra pranašesnė, nes suteikia daugiau paviršiaus ploto. Kepant kvadratinėje keptuvėje, galima išnaudoti keptuvės kampus, ten sudedant daugiau maisto. Kadangi daugelis grilio keptuvių yra pagamintos iš šilumai laidaus ketaus, net ir toliau nuo šilumos šaltinio esantys kampai išlaikys savo šilumą. Ketus liaudyje yra vadinamas špižiumi, todėl vienas iš geriausių spendimų būtų špižinė keptuvė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *