Ką veikti Vilniuje

Paprasti keto receptai greitiems pusryčiams, pietums ir vakarienei

Keto receptai

Keto receptai

Daug riebalų turinti keto dieta gali labai pagerinti sąžiningai jos besilaikančių žmonių savijautą. Tačiau kartais tai gali būti šiek tiek monotoniška - net ir patys skaniausi receptai, kartojami savaitę po savaitės, gali veiksmingai atgrasyti nuo noro gaminti maistą patiems. Taigi, jei ieškote kokie keto receptai (taip pat pusryčių ir vakarienės!) regalėtų paįvairinti jūsų meniu, pataikėte ten, kur reikia - parengėme ketogeninės dietos reikalavimus atitinkančius patiekalų pasiūlymus, kurie tikrai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Straipsnyje skaitykite:

  • Keto receptai pusryčiams ir dienos pradžiai
  • Keto vakarienė keliais paprastais žingsniais
  • Keto dietos vakarienė - saldūs ir sūrūs deriniai

Keto receptai, kaip paruošti pusryčius

Keto receptai pusryčiams neturi būti sudėtingi. Atsižvelgdami į tuos, kurie tik pradeda laikytis dietos, pasirūpinome, kad patiekalai būtų paprasti ir skanūs, o jų sudėtingumo lygis nesukeltų sunkumų pradedantiesiems. Galime pažadėti, kad bus lengva ir skanu! Kad būtų paprasčiau, norėtume atkreipti dėmesį, kad 5 g riebalų paprastai yra 1 arbatinis šaukštelis, o savo keto pusryčių receptuose nurodome apytikslį ingredientų tūrį.

Skumbrės pasta su marinuotu agurku, kiaušiniu ir majonezu

Jums reikės:

skumbrė - 30 g
kiaušinis - 1 vnt.
marinuoti agurkai - 30 g
sviesto - 5 g (maždaug 1 arbatinis šaukštelis)
alyvuogių aliejaus - 30 g
majonezas - 7 g
svogūnas - 3 g
raudonųjų pipirų - 25 g

Paruošimas:

Išvirkite kiaušinį.
Iš skumbrės išimkite kaulus ir pasverkite atitinkamą kiekį žuvies.
Supjaustykite: agurkus, svogūnus, paprikas, virtus kiaušinius.
Į mišinį įmaišykite sviestą, majonezą ir aliejų.
Švelniai sutrinkite masę šakute ir gerai išmaišykite.
Pagal skonį pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir trupučiu druskos (skumbrė paprastai jau būna gana sūri).

Aštrus kumpio ir sūrio omletas

Jums reikės:

kiaušinis - 2 vnt.
geltonasis sūris, pvz., čederis - 20 g
alyvuogių aliejaus - 5 g (maždaug 1 arbatinis šaukštelis)
šviežiai maltų pipirų
žolelės (pvz., Provanso)

Papildomai reikės:

Parmos kumpis - 30 g (2 griežinėliai)
mocarelos sūris - 30 g
saulėje džiovinti pomidorai sūryme - 40 g
juodosios alyvuogės - 10 g (3 vnt.)
jalapeño pipirai - 10 g
špinatai/šparaginiai kopūstai/ petražolės - 30 g (sauja)

Paruošimas:

Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite pakankamai anksti, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
Į dubenį įmuškite pašildytus kiaušinius ir stipriai suplakite.
Sutarkuokite sūrį (bet kokio storio), suberkite jį į kiaušinius kartu su prieskoniais ir pipirais.
Keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi.
Į karštą keptuvę supilkite prieš tai išplaktus kiaušinius su priedais.
Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apačia paruduos.
Kai omletas bus paruoštas, ant pusės uždėkite pasirinktus priedus ir perlenkite per pusę.
Kepkite iš abiejų pusių iki minutės.

Keto receptai keliais paprastais žingsniais

Ar keto vakarienės receptai visada turi būti kepsniai su brokoliais? Visai ne! Paįvairinkite baltymų ir vitaminų šaltinius, pasigamindami kreminį troškinį arba fantastišką vieno puodo rizoto patiekalą... bet su žiediniais kopūstais! Peržiūrėkite mūsų keto vakarienės receptus.

Kreminis vištienos troškinys

Jums reikės:

vištienos krūtinėlė - 500 g
geltonasis sūris (tarkuotas) - 100 g
18 % kremas - 150 ml
žiediniai kopūstai - 150 g
pomidoras - 1 vnt.
žaliasis pesto - 1 valgomasis šaukštas (apie 10-15 g)
citrinos sultys - ¼ dalis
sviesto - 1½ valgomojo šaukšto
pagal skonį: druskos, pipirų

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Sumaišykite grietinėlę su pesto ir citrinos sultimis.
Vištieną pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, bet neleiskite jam sudegti.
Apkepkite vištieną iš abiejų pusių.
Paruoštą vištienos krūtinėlę perkelkite į orkaitei atsparų indą (gali būti stiklinis arba keraminis).
Vištienos krūtinėlę užpilkite grietinėle.
Į pasirinktą orkaitėms atsparų indą sluoksniais sudėkite pjaustytą porą, pomidorus ir žiedinius kopūstus.
Viršų apibarstykite sūriu.
Kepkite 30 minučių.
Patiekite apkepą, pavyzdžiui, su salotomis.

Žiedinių kopūstų rizotas su kalakutiena

Jums reikės:

svogūnai - 12 g
skrudintas moliūgas - 25 g
žiediniai kopūstai - 30 g
sviestas - 12 g
aliejus (pvz., MCT) - 10 g
kalakutienos krūtinėlė - 200 g
aliejus - 14 g
grybai - 20 g
parmezanas - 8 g
baziliko pagal skonį

Paruošimas:

Moliūgą ir svogūną supjaustykite kubeliais, žiedinį kopūstą smulkiai supjaustykite.
Sutarkuokite grybus ir parmezaną.
Supjaustykite kalakutą griežinėliais.
Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, sudėkite kalakutieną ir grybus.
Po kurio laiko sudėkite moliūgą.
Kai ingredientai šiek tiek suminkštės, sudėkite žiedinius kopūstus.
Galiausiai sudėkite sviestą ir sūrį.
Kai atvės, supilkite aliejų.

Keto receptai - saldūs ir sūrūs deriniai

Keto vakarienė neturi būti nuobodi ar neskani! Atraskite gardžių ingredientų (ir dar gardesnių skonių derinių), dėl kurių keto vakarienė kartą ir visiems laikams taps pati skaniausa.

Salotos su figomis ir ožkos sūriu

Jums reikės:

ožkos sūrio vyniotinis - 60 g
figos - 50 g (maždaug 1 vnt.)
graikiniai riešutai - 20 g
salotos - 25 g (sauja)
alyvuogių aliejaus - 20 g (2 šaukštai)
Balzamiko padažas pagal skonį (jei mėgstate)

Paruošimas:

Figas ir ožkos sūrį supjaustykite kubeliais.
Išdėliokite salotas lėkštėje.
Pabarstykite juos sūriu, figomis ir graikiniais riešutais.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

Salotos su rikota ir mėlynėmis

Jums reikės:

avokadas - 50 g, ½ nedidelio gabalėlio
citrinos sultys - 1 arbatinis šaukštelis
rikotos sūris - 50 g
lapinės salotos - 20 g (sauja)
mėlynių - 30 g
alyvuogių aliejaus - 20 g (2 šaukštai)
nesūdytos moliūgų sėklos - 20 g (2 šaukštai)
daigai - 1 valgomasis šaukštas
šviežios mėtos - 2-3 lapeliai

Paruošimas:

Nuluptą avokadą supjaustykite kubeliais.
Perkelkite avokadą į dubenį, supilkite citrinos sultis.
Sūrį supjaustykite kubeliais.
Nuplaukite salotas ir kruopščiai nusausinkite, kad jos neskiestų padažo.
Salotas išdėliokite lėkštėje, sudėkite avokadą, sūrį ir mėlynes.
Paruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite moliūgų sėklomis. Ant viršaus uždėkite kopūstų ir mėtų.


Naujausi straipsniai

Turkija yra kontrastų šalis. Įvairialypis kraštovaizdis ir turtinga kultūros istorija - nenuostabu, kad ši šalis yra tokia populiari turistų lankoma vieta. Tačiau kaip išsirinkti jums tinkamą regioną ir viešbutį, kai yra tiek daug ką pamatyti ir nuveikti? Štai keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti priimant sprendimą.
Šiandieniniame pasaulyje rašymas yra svarbesnis nei bet kada anksčiau. Plintant socialinei žiniasklaidai ir populiarėjant tinklaraščiams, kiekvienas turi galimybę dalytis savo mintimis ir idėjomis su pasauliu. Tačiau su šia išaugusia saviraiškos galimybe didėja ir atsakomybė rašyti taisyklingai ir be klaidų.
Gyvulininkystė visada buvo laikoma viena brangiausių žemės ūkio šakų. Pastatų statyba, šildymas, apšvietimas ir priežiūra yra brangūs, o jei į šį sąrašą įtrauksime ir pašarų ruošimo išlaidas, nenuostabu, kad daugelis smulkių ūkių savininkų iš karto atsisako auginti gyvulius.