Vafliai gali būti patiekti labai įvairiai

pagal | 9 birželio, 2024

Vafliai dažniausiai asocijuojasi su vaikyste, kuomet beveik kiekvienuose namuose buvo vaflinė ir mama kepdavo pačius įvairiausiu vaflius. Juos būdavo skanu valgyti tiek vienus, tiek su ledais, tiek su vaisiais ar kitais priedais. Tačiau šiuolaikinei virtuvei tobulėjant šis patiekalas dažnu atveju ruošiamas ne kaip desertas. Tad, su kuo jis dar gali būti valgomas, papasakosime šiame straipsnyje.

Dažnai renkamasi vėlyviems pusryčiams

Kuomet ateina savaitgalis ir nereikia niekur skubėti, labai dažnai beveik iki pat pietų nesikeliame iš lovos ir valgome labai vėlyvus pusryčius. O jiems labai dažnai yra renkamiesi vafliai. Tačiau jo priedai nėra saldūs ir jo laikyti desertu nereikia. Prie jų puikiai tinka lašiša, virtas kiaušinis, avokadas ir kiti ingredientai, kuriuos dažnai vartojame pusryčiams. Todėl vaflis puikiai gali atstoti skrebutį ar lengvai pakepintą duonos gabalėlį. Jei dar tokio varianto nesate valgę, būtinai verta pabandyti. Aišku, tokiu atveju, tešla neturėtų būti per daug saldi, nes vaflis nėra kaip desertas, o valgomas vietoj skrebučio.

Įprastas vaflių derinys

Na ir aišku, kai kalba pasisuka apie vaflius, dažniausiai iš karto įsivaizduojame juos kaip desertą. Ir tai yra labai dažnas pasirinkimas. Jį labai skanu valgyti su ledais, džemu, uogomis, vaisiais, šokoladu ir kitais priedais. Jeigu norite pasigaminti būtent saldų patiekalą, pačių įvairiausių receptų galite rasti internete. Todėl kiekvienas tikrai gali atrasti tokį variantą, kuris tiks jo skoniui. Jeigu nemėgstate labai saldžiai, tad ir pats vaflis gali būti kepamas ne toks saldus ir jo priedai gali būti ne tokie saldūs. Tokį desertą valgyti galima tiek šiltą, tiek šaltą ir tokie variantai gali duoti labai skirtingus skonius.

Kaip tinkamai išsikepti vaflius?

Vaflių kepimo technologijų gali būti pačių įvairiausių, tad labai sunku pasakyti, kuris yra pats geriausias ir skaniausias, nes prie kiekvienos keptuves gali reikėti gaminti skirtingą tešlą. Tačiau paprastai jiems yra naudojami kiaušiniai, miltai, vanilinis cukrus, druska, sviestas. Jeigu vaflius norite susukti į tokią formą, kad būtų galima įdėti ledą, tuomet jo nereikėtų per daug perkepti, kad sukant jis nesulūžtų ir jį sukti reikėtų dar šiltą. Jeigu vaflio formos nenorite keisti, tuomet galite kepti iki tiek, kiek jums atrodo skanu ir yra tinkama. Skirtingų vaflių receptų galite rasti internete ir nesunkiai juos išsikepti ir paragauti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *