Vafliai gali būti patiekti labai įvairiai
Vafliai

Vafliai dažniausiai asocijuojasi su vaikyste, kuomet beveik kiekvienuose namuose buvo vaflinė ir mama kepdavo pačius įvairiausiu vaflius. Juos būdavo skanu valgyti tiek vienus, tiek su ledais, tiek su vaisiais ar kitais priedais. Tačiau šiuolaikinei virtuvei tobulėjant šis patiekalas dažnu atveju ruošiamas ne kaip desertas. Tad, su kuo jis dar gali būti valgomas, papasakosime šiame straipsnyje.
Dažnai renkamasi vėlyviems pusryčiams
Kuomet ateina savaitgalis ir nereikia niekur skubėti, labai dažnai beveik iki pat pietų nesikeliame iš lovos ir valgome labai vėlyvus pusryčius. O jiems labai dažnai yra renkamiesi vafliai. Tačiau jo priedai nėra saldūs ir jo laikyti desertu nereikia. Prie jų puikiai tinka lašiša, virtas kiaušinis, avokadas ir kiti ingredientai, kuriuos dažnai vartojame pusryčiams. Todėl vaflis puikiai gali atstoti skrebutį ar lengvai pakepintą duonos gabalėlį. Jei dar tokio varianto nesate valgę, būtinai verta pabandyti. Aišku, tokiu atveju, tešla neturėtų būti per daug saldi, nes vaflis nėra kaip desertas, o valgomas vietoj skrebučio.
Įprastas vaflių derinys
Na ir aišku, kai kalba pasisuka apie vaflius, dažniausiai iš karto įsivaizduojame juos kaip desertą. Ir tai yra labai dažnas pasirinkimas. Jį labai skanu valgyti su ledais, džemu, uogomis, vaisiais, šokoladu ir kitais priedais. Jeigu norite pasigaminti būtent saldų patiekalą, pačių įvairiausių receptų galite rasti internete. Todėl kiekvienas tikrai gali atrasti tokį variantą, kuris tiks jo skoniui. Jeigu nemėgstate labai saldžiai, tad ir pats vaflis gali būti kepamas ne toks saldus ir jo priedai gali būti ne tokie saldūs. Tokį desertą valgyti galima tiek šiltą, tiek šaltą ir tokie variantai gali duoti labai skirtingus skonius.
Kaip tinkamai išsikepti vaflius?
Vaflių kepimo technologijų gali būti pačių įvairiausių, tad labai sunku pasakyti, kuris yra pats geriausias ir skaniausias, nes prie kiekvienos keptuves gali reikėti gaminti skirtingą tešlą. Tačiau paprastai jiems yra naudojami kiaušiniai, miltai, vanilinis cukrus, druska, sviestas. Jeigu vaflius norite susukti į tokią formą, kad būtų galima įdėti ledą, tuomet jo nereikėtų per daug perkepti, kad sukant jis nesulūžtų ir jį sukti reikėtų dar šiltą. Jeigu vaflio formos nenorite keisti, tuomet galite kepti iki tiek, kiek jums atrodo skanu ir yra tinkama. Skirtingų vaflių receptų galite rasti internete ir nesunkiai juos išsikepti ir paragauti.
Naujausi straipsniai
Naujausi straipsniai
- Vas 25, 2023 Kur pirkti pinigų tikrinimo aparatus?
- Vas 21, 2023 Kodėl reikia rinktis vibratorių?
- Vas 5, 2023 Sportas kasdien – būtinybė ar nereikalingas darbas?
- Sau 29, 2023 Statybų mastai Lietuvoje nelėtėja
- Sau 14, 2023 Kaip išsirinkti tobulą dildo pagal savo poreikius
- Sau 6, 2023 Papuošalų tendencijos moterims
- Gru 16, 2022 Pjūklų dalys: kur ir kaip jas įsigyti?
- Gru 12, 2022 Nuostabios natūralaus kailio dovanų idėjos šventų Kalėdų proga artimiesiems
- Lap 14, 2022 Kaip pasirinkti regioną ir viešbutį Turkijoje?
- Lap 12, 2022 Kodėl svarbu taisyklingai rašyti?
- Spl 26, 2022 Kokie sprendimai galimi gyvulių laikymui?
- Spl 18, 2022 Vandens minkštinimo filtrai ir žiemos sezonas
- Spl 16, 2022 Juvelyriniai papuošalai – puiki dovana mylimam žmogui arba sau
- Spl 11, 2022 Nuotrauka ant drobės – unikali vestuvinė dovana
- Spl 10, 2022 Kaip užsitikrinti, kad namuose visada būtų gaivus kvapas?