Vafliai gali būti patiekti labai įvairiai
Vafliai

Vafliai dažniausiai asocijuojasi su vaikyste, kuomet beveik kiekvienuose namuose buvo vaflinė ir mama kepdavo pačius įvairiausiu vaflius. Juos būdavo skanu valgyti tiek vienus, tiek su ledais, tiek su vaisiais ar kitais priedais. Tačiau šiuolaikinei virtuvei tobulėjant šis patiekalas dažnu atveju ruošiamas ne kaip desertas. Tad, su kuo jis dar gali būti valgomas, papasakosime šiame straipsnyje.
Dažnai renkamasi vėlyviems pusryčiams
Kuomet ateina savaitgalis ir nereikia niekur skubėti, labai dažnai beveik iki pat pietų nesikeliame iš lovos ir valgome labai vėlyvus pusryčius. O jiems labai dažnai yra renkamiesi vafliai. Tačiau jo priedai nėra saldūs ir jo laikyti desertu nereikia. Prie jų puikiai tinka lašiša, virtas kiaušinis, avokadas ir kiti ingredientai, kuriuos dažnai vartojame pusryčiams. Todėl vaflis puikiai gali atstoti skrebutį ar lengvai pakepintą duonos gabalėlį. Jei dar tokio varianto nesate valgę, būtinai verta pabandyti. Aišku, tokiu atveju, tešla neturėtų būti per daug saldi, nes vaflis nėra kaip desertas, o valgomas vietoj skrebučio.
Įprastas vaflių derinys
Na ir aišku, kai kalba pasisuka apie vaflius, dažniausiai iš karto įsivaizduojame juos kaip desertą. Ir tai yra labai dažnas pasirinkimas. Jį labai skanu valgyti su ledais, džemu, uogomis, vaisiais, šokoladu ir kitais priedais. Jeigu norite pasigaminti būtent saldų patiekalą, pačių įvairiausių receptų galite rasti internete. Todėl kiekvienas tikrai gali atrasti tokį variantą, kuris tiks jo skoniui. Jeigu nemėgstate labai saldžiai, tad ir pats vaflis gali būti kepamas ne toks saldus ir jo priedai gali būti ne tokie saldūs. Tokį desertą valgyti galima tiek šiltą, tiek šaltą ir tokie variantai gali duoti labai skirtingus skonius.
Kaip tinkamai išsikepti vaflius?
Vaflių kepimo technologijų gali būti pačių įvairiausių, tad labai sunku pasakyti, kuris yra pats geriausias ir skaniausias, nes prie kiekvienos keptuves gali reikėti gaminti skirtingą tešlą. Tačiau paprastai jiems yra naudojami kiaušiniai, miltai, vanilinis cukrus, druska, sviestas. Jeigu vaflius norite susukti į tokią formą, kad būtų galima įdėti ledą, tuomet jo nereikėtų per daug perkepti, kad sukant jis nesulūžtų ir jį sukti reikėtų dar šiltą. Jeigu vaflio formos nenorite keisti, tuomet galite kepti iki tiek, kiek jums atrodo skanu ir yra tinkama. Skirtingų vaflių receptų galite rasti internete ir nesunkiai juos išsikepti ir paragauti.
Naujausi straipsniai
Naujausi straipsniai
- Rgs 21, 2023 Kaip panaikinti nemalonius kvapus namuose: 10 netradicinių būdų
- Rgs 12, 2023 Ką daryti jeigu apipylėte savo nešiojamą kompiuterį?
- Rgs 6, 2023 Kodėl kai kurie klausos aparatai yra kompensuojami, o kiti - ne?
- Rgp 30, 2023 Prabangūs pagal užsakymą pagaminti vonios kambario baldai
- Rgp 23, 2023 Patarimai, kaip įsigyti kokybiškus telefono priedus
- Rgp 23, 2023 Kam reikalingas iPhone galinis stiklas?
- Rgp 21, 2023 Pigiai įsigykite automobilių dalių Lietuvoje: jūsų galutinis vadovas apie nebrangų automobilių remontą
- Rgp 21, 2023 Dovanų karoliai moterims: Apgalvotas gestas, kuris pribloškia
- Rgp 21, 2023 Fortepijono perkraustymo gidas internetu
- Rgp 21, 2023 Rankų liejinių emocinė reikšmė
- Rgp 14, 2023 Baldai Vilniuje: kokius baldus galima atrasti?
- Rgp 10, 2023 Tylos ir ramybės grožis skrydžiuose oro balionu
- Rgp 9, 2023 Riedlentės ir ESportas_ 7,2 mln. dolerių vertės milžinas pristato milžinišką atnaujinimą
- Rgp 9, 2023 Sporto lažybos ir eSportas laukia teisinio reguliavimo, kad galėtų susivienyti
- Rgp 6, 2023 Mikroautobusų remontas - greitai ir kokybiškai, jeigu kreipsitės į autoservisą